SD är det fria ordets beskyddare | Sverigedemokraterna i Ystad

SD är det fria ordets beskyddare

 

 

 

 

Oavsett var man står i det politiska landskapet så finns det anledning att applådera Sverigedemokraternas framgångar.

 

Man kan numera framföra kritik mot den förda invandringspolitiken utan att behöva bli misstänkliggjord. Vilket har haft positiv inverkan på debattklimatet i övrigt också. Tryckarterrorn är bruten. Så skänk dem en tacksamhetens tanke, de där tokiga Sverigedemokraterna.

Vi ska väl inte överdriva genom att påstå att yttrandefriheten var hotad, men nog svajade det till ett tag. Sverigedemokraternas intåg på den politiska arenan är det bästa och mest uppfriskande som hänt demokratin här i Sverige på mycket länge. Man får gå 100 år tillbaka i tiden. Den gången var det andra rörelser som banade väg för ett jämlikare, rättvisare och mer demokratiskt samhälle. Idag är det Sverigedemokraterna som levererar. Lika bespottade av maktetablissemanget, men också lika viktiga för demokratin och det fria ordet.

Kanske inte så  tokiga ändå, de där Sverigedemokraterna. Det fria ordets beskyddare. Även uppluckringen av den gamla tröttkörda blockpolitiken är att glädjas över. Det vitaliserar. Sverigedemokraterna behövs, och i takt med att det blir allt mindre kontroversiellt att engagera sig politiskt för SD – så kommer också allt fler sansade och seriösa personer att finna väg.

(Insändare i Ystads Allehanda den 6 november 2017)

 

FÖR SVERIGEDEMOKRATERNA YSTAD

CARL BENGTSSON (SD)