Jan-Åke har ordet om kommunstyrelsen. | Sverigedemokraterna i Ystad

Jan-Åke har ordet om kommunstyrelsen.

Hej alla!

Vill informera er om lite vad som hände på kommunstyrelsen idag. Främsta frågan för mig var detaljplanen för hamnen, men till min förvåning blev det noll debatt i denna fråga så jag fick hasta fram mitt återremissyrkande som jag hade förberett innan som tur var. Yrkande lyder som följande: För att kunna anta detaljplan för del av hamnen 2:2 m.fl. i Ystads kommun som är riktad för företagsetableringen av Enercon Windtower Production AB (EWP) krävs en ekonomisk analys till underlag för beslut av den del som berör Ystads kommun.
Att jag lämnade detta yrkande var att i den digra bunten till underlag i frågan fanns inget som presenterade vad som kommunens risk är och att ta en sådan fråga av denna dignitet så är det på sin plats med en analys så inte vi står där med svarte Petter.
Övrigt som kan vara intressant var att jag biföll ett medborgarförslag angående att pensionärer får åka gratis stadsbuss emellan 9-15 på dagen men även detta fick avslag.
Något som vållade en hätsk debatt var policyn för valfrihet, mångfald och konkurrens inom Ystads kommun. Jag deltog inte i beslutet utan detta kommer senare som ett kf-ärende, så nu är det upp till de som vill att förhandla med mig i denna fråga.

Något som jag vill absolut flagga för är företagsträffen på litemer den 4 oktober mellan 18-21, anmäl er till 57 75 65 eller till mig senast 30 September. Jag har förhinder denna afton och kommer om det går som det ska vara på debatt kl. 19 i Norreportskolan med inbjudan ifrån naturskyddsföreningen.

MVH Jan-Åke

0 Kommentarer

Kommentera